Dekking/Dracht

De start van de loopsheid van Silke

De 1e dag van de loopsheid van Silke is volgens ons gestart op 20 juni 2022 en heb op de 5e dag een afspraak gemaakt om te starten met progesteron prikken. De 1e prikdatum (8e dag) is geweest – 27 juni : Status: 0.41 (standaard waren ook de andere dames loops). De 2e prikdatum (op dag 12) – 1 juli. Status 2.52 Hierop de volgende dag de 3e prikdatum (13e dag) zaterdag 2 juli: Status: 4.41. Helaas liepen we tegen een probleem omdat er stakingen waren van de boeren dus hebben we voor de zekerheid de volgende dag weer geprikt 4e prikdatum zondag 3 juli Status: 6.10 Advies gekregen om maandagmorgen richting Aeldert te gaan dekken en dit de volgende dag te herhalen. Omdat het een geslaagde dekking is geweest hebben we het hierbij gelaten zodat de zwemmertjes hun werk konden doen.

Op maandag 04-07-22 is er een geslaagde dekking geweest tussen Aeldert Jilles van Holwerda Sathe & Claske Beertje v.d. Mollehoeve. Ze hadden geen gelegenheid voor een kennismaking zowel letterlijk als figuurlijk ❤️ zien ❤️ , kijken ❤️ en doen ❤️, Het spatte eraf!

Aeldert Jilles van Holwerda Sathe
&
Claske Beertje v.d. Mollehoeve.

De dag van de echo 08-08-2022

Nu kunnen we eindelijk zeggen onze Silke is in blijde verwachting, de pups worden verwacht eind augustus/begin september, we hopen op gezonde pups.

Door onze Dierenarts van de Dierenkliniek Slangenbeek kregen we de bevestiging dat de dekking tussen Claske Beertje van de Mollehoeve & Aeldert Jilles Van Holwerda Sathe geslaagd is.

Wij hebben dit keer geen röntgenfoto laten maken omdat wij de voldoening kregen door de echo dat er wel meerdere pups te verwachten waren (gezien haar vorige nesten rond de 8 pups).