Metta Sintsje v.d. Waterplaats

We hebben van de NVSW de 1e dek goedkeuring gehad op 22-12-2017 voor onze Metta Sintsje v.d Waterplaats met de reu Marrondales Hessel en zijn vanaf de 19 januari t/m de 22e januari 2018 naar Hummelo gereden. We hebben op de 9e dag progesteron laten prikken (tevens kennismaking 1e dag). De dagen daarna de 2e, 3e en 4e dag zijn we er wederom heen gereden helaas zat er tussen beide honden geen klik dus hebben we het voorbij laten gaan. We hebben van Maryse Lindeman veel geleerd en zijn hier zeer dankbaar voor.

De 2e dek goedkeuring van de NVSW van onze Metta Sintsje v.d. Waterplaats met de reu Sibbe Chess Fan It Polderhiem is in september 2018 geweest. Spannend de 1e ontmoeting tussen hun is op zondag 16 september geweest en hebben wij ook kennis gemaakt met de familie Klock. Mano zocht toenadering tot Famke maar zij wilde niets van hem weten zocht hij toenadering om te spelen of kwam hij te dicht bij  kreeg hij van Famke een grauw.  Maar daar tegenover viel er iets te snaaien geen probleem was het neus aan neus. We zouden in november weer contacten maar het baasje van Mano wilde niet meer omdat het gedrag van Famke toch invloed had op hun hond. Mano ging zich anders gedragen ten opzicht van zijn normale gedrag. Helaas is dit ook de andere kant van het aanvragen van een dek-verzoek. De vereniging geeft dan wel toestemming maar de baasjes moeten het ook verder willen, ondanks dat zij zeer positief waren hebben ze deze toch ingetrokken.

De 3e goedkeuring kregen we op 29-12-2018 van de NVSW voor onze Metta Sintsje v.d. Waterplaats met de reu Borke Tibbe Fan è Nije Leane. Op 2 januari 2019 zijn we naar de Dierenkliniek Vechtdal te Hardenberg geweest (we wilden zekerheid) om op de 9e dag progesteron te laten prikken alleen de uitslag gaf aan dat zij al op 30.2 stond dus gelijk geregeld dat wij met haar naar de reu konden gaan. Maar ook hierin had zij een andere mening geen polonaise aan mijn lijf dus onze droom om van haar puppy’s te krijgen ging helaas niet door. Desondanks is zij daar niet minder om dus mag zij straks tante spelen bij het nest wat wij van Silke in 2019 hopen verwachten.