Metta Sintsje van de Waterplaats roepnaam “Famke”

Ze is geboren op 23 maart 2013 in Almere uit een combinatie van vader: FABE FAN’T RHIJNENBURGER HIEM  en moeder: FAMKE UIT DE TERPSEHOEK. Deze teef is van de fokker C. Hofkamp van de Waterplaats. Doordat zij voorbestemd is geweest om naar het buitenland te gaan is zij terecht gekomen bij de familie Steenhuis in Borkum Duitsland, waar zij tot de leeftijd van 3 jaar en 2 maand heeft gewoond. Door omstandigheden hebben zij afstand van haar moeten doen en is zij bij ons terecht gekomen. Omdat onze wens een teef bruin-wit was en een pup een hele lange wachtlijst voor stond hadden wij net daarvoor onze keus in kleur gewijzigd (waarbij wel het verzoek actief bleef een bruin-wit teef te willen. Hierdoor zijn wij door de vereniging van de NVSW benaderd en zo is zij bij ons terecht gekomen.

Omdat wij ook wilden fokken met haar hebben wij een traject met haar doorlopen:

De fokkwalificaties

Om te mogen fokken moet uw hond:

Een goede HD-beoordeling hebben gekregen;

Geïnventariseerd zijn;

1 of 2 keer een showkwalificatie (Zeer Goed of Uitmuntend) hebben behaald onder een Nederlandse, rasbevoegde keurmeester;

Van een Stabijhoun moet de status met betrekking tot Cerebrale Dysfunctie bekend zijn.

Nadat wij al deze punten hebben uitgevoerd ga je op zoek naar een reu en dan is het belangrijk om een goede match te hebben hiervoor maak je een proefnest. Na meerdere reuen te hebben gevonden ga je uiteindelijk een dek-verzoek indienen en zodra er van de FAC een goedkeuring komt ga je het realiseren.