Het Fokken

Wij doen ons best om volgens de regels van de NVSW (Nederlandse vereniging van Stabij- en Wetterhounen) te fokken zodat dit ras gezond blijft en wanneer de Fok Advies Commissies een akkoord heeft gegeven dan pas gaan wij ermee starten.

We zullen info geven over de zwangerschap en de bevalling en zijn de pups geboren dan houden we de eerste 3/4 weken absolute rust rond het nest. In deze weken gaat onze voorkeur om geen bezoek toe te laten, en zullen wij zo weinig mogelijk telefoon, e-mail beantwoorden. Voor ons is rust en tijd belangrijk voor moeder en haar pups.

Goede opvoeding, zindelijk maken, uitlaten en verzorging is van groot belang, en dat vraagt veel tijd en aandacht. Via de media zullen we foto’s plaatsen van het nest. Vanaf vier weken worden het langzaam maar zeker hondjes en vanaf dan staan we open voor contact.

Onze pups worden in de huiselijke kring geboren en groeien hier ook op. Zo raken ze vertrouwd met alle huiselijke geluiden en activiteiten en andere dieren. Vanaf het moment dat ze groot genoeg zijn en het weer het toelaat, komen ze dagelijks zoveel mogelijk in de tuin, waar ze kunnen spelen en hun omgeving verkennen.

De pups zullen rond de 8 weken hun vertrouwde nest verlaten en naar de toekomstige baasjes gaan die zij vooraf hebben leren kennen, d.m.v. puppy-kennismaking-dagen.

Bij deze wat aandachtspunten:

Omdat wij volgens de N.V.S.W. fokken willen wij graag hebben dat u bij hun ingeschreven staat.

Weet u van tevoren al dat u voornemens bent om uw toekomstige stabij te zijner tijd te laten castreren dan wel steriliseren, dan bent u bij ons niet aan het juiste adres.

We verkopen geen Stabijpup aan mensen die nog nooit eerder een hond gehad hebben. Simpelweg omdat een Stabij gecompliceerd kan zijn en wij een Stabij geen beginnershond vinden, hoe schattig en ontwapenend ze er ook uit zien.

U kunt bij ons niet kiezen. Het is veel belangrijker dat er een match is tussen gedrag en karakter van de pup in combinatie met de verwachtingen van een pupkoper. Wij zien de pups continue en kunnen derhalve een aardige inschatting maken van het karakter van de hond in combinatie met het doel waarvoor de pup wordt aangeschaft (huishond, jachthond, fok- of showhond.