Stamboom brengen/bezoek aan pup/familie

Zondag 05/02/2023 gestart met het wegbrengen van de eerste 2 stambomen van het C-nest.

De eerste rit is naar Abcoude geweest waar ik Jibbe (Cjouke Aeldert van het Hengeler Hûs) heb bezocht in de woonplaats Abcoude. Wat heerlijk om te zien in wat voor mooie omgeving hij opgroeid en dat hij bij een geweldige mensen-familie terecht is gekomen. Ze hebben reeds een hond Sep en wilden graag een maatje voor hem, hij en Jibbe zijn reeds dikke vriendjes. Zoal ik nu kan zien is het een schitterende pup dat belooft nog wat. Tevens kun je ook zien dat ze echt met hem bezig zijn dmv puppycursus etc.

Dezelfde dag alleen dan ’s middags ben ik doorgereden naar Culemborg om de 2e stamboom van Brún (Cepke Aeldert van het Hengeler Hûs) te brengen. Hij is ook op een schitterende plek terecht gekomen waar er meerdere plekken zijn waar hij zijn energie kan kwijt raken. Tevens zal hij aan aandacht niets te kort komen vooral als de kleinkinderen op bezoek komen. Zoals ik begrepen heb zitten ze nu nog volop met hem op puppy-cursus en dit is ook goed te zien. Hij doet het fantastisch. Hetis een bijzonder hondje dat belooft ook nog wat te worden. Beide honden hebben nu de leeftijd van 5 maand en 5 dagen oud.

Op 12 februari 2023 een rit Bavel gem Breda gemaakt om de 3e stamboom weg te brengen van Wopke (Cemke Aeldert van het Hengeler Hûs) van het C-nest. Hij is aardig gegroeid en zal ook zekers nog even doorgroeien, door zijn witte vacht (wit met spikkels) kun je zien dat hij aardig op papa begint te lijken. Hij had het niet beter kunnen treffen en zal in beweging niets te kort komen vooral met 2 van die sportieve baasjes. Ze hebben wel plannen om leuke dingen te ondernemen met hem. Dat belooft nog wat voor de toekomst hij heeft nu de leeftijd van 5 maand en 12 dagen.

Zondag 19 februari weer een rit gemaakt naar Westerland Noord-Holland en de 4e stamboom (C-nest) weggebracht van Samme (Cjitske Claske van het Hengeler Hûs).Zij wonen ongeveer 20 minuten vanaf Den Helder ook een schitterende omgeving. Samme kan niet klagen dat er geen ruimte achter thuis is ze kan haar hart ophalen. Tevens heeft ze het geluk dat een goede vriendin van haar baasje op loopafstand woont en dat ze ook kan spelen met haar oom Tymon. Zij heeft nu de leeftijd van 5 maand en 19 dagen. Zij is al aardig gegroeid en zoals ik het heb bemerkt met haar baasje 2 handen op één buik.
Vandaag zondag 26 februari de laatste dag waarbij ik als 1e de stamboom van Benthe (Cietske Claske van het Hengeler Hûs) heb weggebracht. Benthe is ook een schitterend meisje en heeft het echt naar haar zin. Ze heeft veel weg van papa Aeldert (spikkels) en kan haar mensen-broers aardig om de vingers winden. Ze was helemaal door het dolle heen en niet bij mij weg te slaan. Ze woont nu nog in een woonwijk in Deventer en gaat verhuizen naar een plekje buitenaf en zal straks haar hart op kunnen halen met een weiland daar zeg je u tegen dus ruimte genoeg.
Dezelfde dag ben ik doorgereden naar Nijmegen om de stamboom van Kygo (Cipke Aeldert van het Hengeler Hûs) te brengen. Bij het bezoek van Kygo en baasjes (hij had net een rust-moment gehad puppy-les om bij te komen), hierbij zo enthousiast om mij te zien dat je hem moet afremmen. Wat leuk was om samen met het vrouwelijke baasje een wandeling te maken om te bekijken waar hij woont. Hij kan zijn hart ophalen de gemeente heeft een groot waterplek gecreëerd waar hij kan badderen en los kan lopen. Verder krijgt hij beweging genoeg. Dat belooft wat te worden. Ze hebben nu nu de leeftijd van 5 maand en 26 dagen.

Zoals afgesproken zal ik in mei 2023 een datum prikken voor een nest-wandeling hoe en waar zullen we nog bespreken.